Green light Vysoké školy báňské pomůže i letos mladým podnikatelům

Mladí podnikatelé v Ostravě znovu dostanou šanci dobýt svět. Podnikatelský inkubátor při Vysoké škole báňské spustil druhý ročník programu Green light, který pomáhá mladým lidem rozjet podnikání. Vybraným týmům nebo jednotlivcům pak specialisté poradí, jak obstát v tvrdé konkurenci na trhu, a pomůžou jim zaujmout investory. Podnikatelské týmy, které programem prošly vloni, těží z některých rad doteď.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podnikání

Podnikání | Foto: Alena Palečková

„Nikdo nechce přebírat zboží, které má nulovou hodnotu, místo zboží, které si objednal a zaplatil veliké peníze.“

Jan Bestetti ukazuje na speciální krabici, která má uchránit zákazníky před podvodnými internetovými prodejci.

Krabice má jednoduchou konstrukci s pevnou a průhlednou částí. „Vidím, že zboží je v pořádku, zaplatím dobírku a zboží je moje.“

Pokud tomu tak není, jsou součástí dvě zpětné plomby. „Jednoduše obal zastrčíte zpátky na vnitřní krabici, přelepíte a necháte to kurýra poslat zpátky,“ vysvětluje Bestetti.

Jednoduchý nápad mladého studenta by už v příštím roce mohly lidem nabízet některé internetové obchody. Jemu i dalším sedmi podnikatelským týmům Green light pomohl hlavně v začátcích.

Pokroky, které někteří udělali, ale překvapily i specialisty z Vysoké školy báňské.

„Je to parádní pocit vidět, že vytrvali. A že kontakty, které tady získali, přinesly ovoce, pronikají na trh,“ říká Jan Jůzl z Green lightu.

Letos chtějí dát šanci další osmičce začínajících podnikatelů. Specialisty z Vysoké školy báňské ale nebude zajímat jen nápad.

„Nápad může být sebelepší, ale pokud ho nemá kdo dotáhnout do konce, tak neexistuje projekt. Potřebujeme vidět každého z majitelů nápadů, abychom viděli, že má drive dotáhnout projekt do konce.“

Zájemci se mohou hlásit do 9. listopadu. Následně odborná porota vybere nejlepší nápady a týmy, kterým pomůže s rozjezdem firmy.

Stanislav Janalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme