Výbuch plynu v Plzni zranil čtyři lidi, asi 30 obyvatel bylo evakuováno

V jednom z plzeňských bytů vybuchl dnes brzy ráno plyn. Zraněni byli čtyři lidé, kromě nájemníka také hasič, policista a plynař. Z obytného domu museli hasiči evakuovat téměř 30 osob.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V jednom z bytů v Jateční ulici v Plzni vybuchl plyn

V jednom z bytů v Jateční ulici v Plzni vybuchl plyn | Zdroj: ČTK

K explozi došlo po páté hodině ráno v přízemí čtyřpodlažní činžovní budovy v Jateční ulici, kde žijí převážně sociálně slabé rodiny.

Po čtvrté hodině ranní nahlásil někdo z obyvatel únik plynu. „Na místo se dostavil plynař a složky IZS. Když se snažili vyhledat v domě zdroj, došlo ve vedlejším bytě k výbuchu,“ popsala policejní mluvčí Jana Tomková.

Nejvážnější zranění utrpěl podle mluvčího krajské záchranné služby Václava Ondry 58letý nájemník bytu, kde k výbuchu došlo. Skončil na popáleninovém centru v Praze. Dalším třem mužům způsobila poranění tlaková vlna. Jejich stav je stabilizovaný a jsou mimo ohrožení života.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výbuch plynu v Jateční ulici v Plzni zranil dnes ráno čtyři osoby. Na místo se vypravila i reportérka Monika Zettlová

Záchranáři z objektu evakuovali 20 dospělých a šest dětí. Útočiště našli nájemníci v přistaveném hasičském autobusu, kde čekali, až jim povolí vyzvednout si z bytů nejnutnější věci.

O evakuované se starají pracovnice úřadu městského obvodu Doubravka i starosta Michal Chalupný: „Teď jdu za lidmi, abych zjistil, co s nimi je, abych je uklidnil. Máme pro ně připravený čaj a malé občerstvení, protože je to vytáhlo z postele.“

Nakonec to vypadá, že většina obyvatel se do domu vrátí ještě dnes večer. „Statik prohlédl budovu. Podle prvního ohledání nedošlo k závažnému narušení statiky objektu. V podstatě jsou poškozené spodní tři byty, které těsně sousedí s výbuchem. Budeme se snažit, aby se občané mohli co nejdříve vrátit domů,“ dodal starosta.

Ulice Jateční byla několik hodin uzavřená, což komplikovalo ranní dopravu ve městě.


Zvětšit mapu

ČTK, Monika Červená, Denisa Šindlerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme