Projekt Skryté město odhalí neznámé stránky Plzně i příběhy ze života místních obyvatel

Společnost Plzeň 2015 zveřejnila mapu, která v internetové podobě ukazuje zajímavosti města i příběhy jeho obyvatel. Už teď je v ní zhruba stovka špendlíků označující jednotlivé události. Později mapu doplní také mobilní aplikace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedna ze tří kašen na plzeňském náměstí

Jedna ze tří kašen na plzeňském náměstí | Foto: Plzeň 2015

Do mapy přidají autoři postupně devět postav, které návštěvníky Plzní provedou. Už teď je k dispozici příběh plzeňské architektky, která rozebírá klady a zápory města.

„Pracujeme i na dalších postavách a myslím, že do Vánoc budou hotové další dva až tři příběhy. Teď pracujeme na postavě bednáře prazdroje a postavě Američana, veterána, který osvobozoval Plzeň,“ uvádí další postupy v projektu jeho manažer Jakub Deml.

Přehrát

00:00 / 00:00

O Projektu Skryté město, které má lidem ukázat i méně známě stránky Plzně, mluví jeho manažer Jakub Deml

Mapa je základem Skrytého města, ale důležitou součástí bude i mobilní aplikace nabízející tipy pro turisty.

„Návštěvníka se snaží zorientovat v Plzni, dát mu praktické informace kde co je, kam se jít najíst, kde jsou kavárny s Wi-Fi,“ vyjmenovává Deml.

Projekt chce návštěvníkům přiblížit i běžný život Plzeňanů, a to prostřednictvím Plzeňské pohostinnosti.

„Plzeňáci sami jsou v aktivní roli někoho, kdo hostí, nabízí a ukazuje Plzeň. Umožňuje návštěvníkům se do města ponořit hlouběji. Trend je takový, že si lidé už nechtějí připadat jako turisté, ale chtějí zažít město z pohledu místních,“ vysvětluje manažer projektu.

Poslední částí Skrytého města má být unikátní fotogalerie, která vznikne ze vzpomínek místních obyvatel.

„Výzva je jednoduchá, máte-li fotografie, které byste byli ochotni sdílet, tak je nabídněte. Z fotografií se pak budou vytvářet tematické kolekce na téma krajina, lidé, aktivity. Pak vznikne kniha i výstava,“ žádá Jakub Deml.

„Když se dají fotografie dohromady, vznikne z toho vlastně takový obraz města, toho, jak Plzeňáci žijí, co je zajímá, jak vnímají svět,“ dodává.

Mapa skrytého města je už aktivní na internetu. Mobilní aplikaci vydá Plzeň 2015 na začátku příštího roku.

Úvodní stránka projektu Skryté město | Foto: Maňourová Anna

Anna Maňourová, Adam Vlček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme