Hnutí ANO rozšíří radniční koalici v Táboře

V Táboře bude v příštích čtyřech letech vládnout čtyřkoalice. Původní tři subjekty, tedy vítězné politické hnutí Tábor 2020, ČSSD a sdružení Jinak!, podpoří i hnutí ANO 2011. Strany teď domlouvají detailní znění koaliční smlouvy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Náměstí v Táboře se sochou Jana Žižky

Náměstí v Táboře se sochou Jana Žižky | Foto: Patrik Rozehnal

Zástupci čtyř subjektů by mohli podepsat smlouvu v nejbližších dnech. Koalice bude mít v novém zastupitelstvu, které se poprvé sejde příští týden ve středu, 19 z 27 hlasů.

„My jsme od začátku po zveřejnění výsledků říkali, že respektujeme vítěze voleb, a pokud do koalice, tak pouze s Táborem 2020. V tomto duchu pokračujeme v dalších koaličních vyjednáváních. Co se týče dalších koaličních partnerů, tak pro nás je jasná volby ČSSD a ANO také,“ řekla Michaela Petrová ze sdružení Jinak!, které se ve vedení města objeví poprvé.

Tábor 2020 získal ve volbách osm zastupitelů. Za ním skončily ČSSD, ANO a KSČM, každý subjekt si zajistil po čtyřech křeslech. Sdružení Jinak! má tři a TOP 09 a ODS po dvou zastupitelích.

Starostou by měl zůstat lídr Tábora 2020 Jiří Fišer. Kromě něj by ve vedení města měly usednout místostarostky Kateřina Bláhová (Tábor 2020), Olga Bastlová (ČSSD) a Michaela Petrová (Jinak!).

Jan Kopřiva, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme