Dráhy od prosince posílí některé vlakové spoje v Praze a Středočeském kraji

Prahu a Středočeský kraj čeká od 14. prosince změna jízdních řádů. České dráhy upozorňují především na změnu časů a na rozšíření některých spojů. Pražané a Středočeši se také svezou v nových vagonech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České dráhy představily moderní motorový vůz Regio-Shuttle RS1

České dráhy představily moderní motorový vůz Regio-Shuttle RS1 | Foto: Tomáš Adamec

Nejdůležitější změna se týká víkendových spojů mezi Prahou, Lysou nad Labem a Milovicemi. České dráhy zavedou o víkendech více vlaků. Přímé osobní vlaky, které v současné době jezdí jen ve všední dny, budou nově jezdit denně.

Díky tomu pojede nově mezi Prahou a Lysou nad Labem v sobotu o 18 a v neděli o 16 spojů víc v každém směru. Mezi vlaky tak bude jen půl hodinový interval.

„Milovice jsou městem s největším rozvojem nejen ve Středočeském kraji, ale i v rámci České republiky. Počet obyvatel se znásobil zhruba osmkrát a my na to musíme reagovat,“ vysvětlil ředitel regionálního obchodního centra Českých drah Alois Kašpar.

Ke změnám dojde také na vytížené lince ze Strančic do Prahy-Horních Počernic. V odpolední špičce pracovních dní budou čtyři vlaky linky S9 v každém směru nově z Prahy-Horních Počernic prodlouženy až do Čelákovic.

Posílení na trati Kralupy - Kladno

Na Kladensku a Rakovnicku pojedou posilové vlaky na trati Kralupy nad Vltavou - Kladno v odpolední špičce z Kladna do Kladna-Ostrovce dřív, nově budou odjezdy z Kladna už v desátou minutu. Jízdní doba těchto vlaků se v úseku Praha - Kladno město - Kladno-Ostrovec zkrátí o 3 až 5 minut.

Na Rakovnicku budou některé spoje zrušeny. Například ranní vlak ve 4:36 z Čisté do Rakovníka nebo pondělní vlak z Rakovníka do Čisté ve 3:58.

Na trati Beroun - Cerhovice - Plzeň se kvůli stavebním pracím spoje posouvají o 10 až 15 minut. Vlaky s příjezdem 16:45 do Berouna a odjezdem 17:14 z Berouna nepojedou v úseku mezi Berounem a Zdicemi. V pracovní dny a v sobotu pojede nový osobní vlak ze Zdic ve 4.49 do Berouna a bude pokračovat do Rakovníka.

Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme