Stanice metra Staroměstská je opět otevřena. Kontrola eskalátorů nezjistila žádnou závadu

Stanice metra Staroměstská je po kontrole eskalátorů opět otevřena. Vlaky v ní jezdí od dnešního rána. Dopravní podnik kontroloval eskalátory, žádnou závadu ale nezjistil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanice metra Malostranská

Stanice metra Malostranská | Foto: Filip Jandourek

Stanice na lince A se zavřela v pátek před 10 hodinou ranní. Odstávka měla původně trvat až 14 dní. Prověrka technologií ale prokázala, že na eskalátorech není žádná závada.

„Děkuji cestujícím za trpělivost a pracovníkům DPP za jejich nasazení. Během nepřetržité 17hodinové kontroly byly prověřeny všechny součásti eskalátorů ve stanici Staroměstská," řekl generální ředitel Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP) Jaroslav Ďuriš.

„Je to dobrá zpráva pro všechny zejména v souvislosti s bezpečností cestujících. Nyní totiž s jistotou můžeme vyloučit opakování podobné situace, která nastala minulý týden na Můstku,“ doplnil.

Dopravní podnik reagoval kontrolou eskalátorů na nehodu, při níž se minulý týden na jezdících schodech zranily tři ženy. Schody ve stanici Můstek se nejdříve prudce zastavily a poté rozjely opačným směrem.

DPP už 28. listopadu po incidentu ve stanici Můstek uzavřel z preventivně bezpečnostních důvodů devět eskalátorů od stejného dodavatele, které měly totožné zapojení pohonu.

Jde o eskalátory na nástupiště ve stanici metra Hlavní nádraží (trať C) a o podchodové eskalátory ve stanicích Florenc (trať C), Můstek (trať B) a Náměstí Republiky (trať B).

Dopravní podnik bude v kontrolách pokračovat v dalších stanicích.

ČTK, Jan Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme