Bohumínské senior taxi rozšiřuje služby. Nově se svezou všichni od 65 let výše

Bohumín mění pravidla pro používání senior taxi. Dosud směli službu využít jen senioři ve věku minimálně 70 let, od nového roku se ale speciálním taxíkem svezou i mladší důchodci – všichni, kterým už bylo 65 let. Provoz dotuje radnice, na službu dává měsíčně zhruba 30 tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Senior taxi čeká na zákazníka

Senior taxi čeká na zákazníka | Foto: Andrea Brtníková | Zdroj: Český rozhlas

O senior taxi je takový zájem, že řidič často ani nestíhá brát telefony. „Co 15 minut mám objednanou jízdu,“ upřesňuje taxikář.

Důchodci zaplatí za jedno svezení 15 korun. Taxík je nejčastěji dopravuje do nemocnice, na polikliniku i k obvodním lékařům v různých částech Bohumína.

Nová pravidla, podle kterých mohou službu využívat i důchodci od 65 let, senioři vítají. „Jsou i mladší ročníky, které mají zdravotní problémy, takže je to výhodné,“ myslí si pan Jiří.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zájem o senior taxi je v Bohumíně velký. Nově budou moci službu využívat důchodci už od 65 let

„Zjistili jsme, že o to senioři mají velký zájem a že by to využili i lidé, kteří jsou mladší. Není jich tolik, to znamená, že to pro nás nebude problém. Vyjdeme vstříc i těm seniorům, kteří třeba nejsou tolik mobilní,“ upozorňuje Lucie Balcarová z bohumínské radnice.

V evidenci úřadu zjistila, že taxík už má za sebou 8000 jízd. Celkem se seniory urazil přes 16 tisíc kilometrů. Od příštího roku bude moci službu využívat přes 3500 důchodců.

Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme