Soud vyslýchal svědky v kauze nelegálního domu pro seniory v Šestajovicích

Obvodní soud pro Prahu 9 dnes pokračoval v projednávání případu domova pro seniory Petruška v Šestajovicích u Prahy. Majitelka a ředitelka domova Petra Brožová a její přítel Jiří Kunčar čelí obžalobě z podvodů na seniorech, kteří v domově bydleli. V minulých dnech vyslechl soud obžalované, dnes vystoupili v soudní síni svědci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Exšéfka domova pro seniory Petruška v Šestajovicích u Prahy Petra Brožová a její bývalý přítel Jiří Kunčar (vpravo)

Exšéfka domova pro seniory Petruška v Šestajovicích u Prahy Petra Brožová a její bývalý přítel Jiří Kunčar (vpravo) | Zdroj: ČTK

Asi nejdéle mluvil dnes před soudem jeden z bývalých obyvatel domova Jindřich Pikhart. Ten je v současné době na vozíčku.

Svědek vypověděl, že několik dnů po příchodu do domova Petruška - který mimochodem není žádným domovem pro seniory, protože nemá registrované sociální služby - ho požádala ředitelka domova Petra Brožová, aby si nechal dovézt cennosti a hotovost.

Což se podle výpovědi Jindřicha Pikharta stalo, své věci si pak nechal u Petry Brožové uložit do trezoru. Od té doby své zlaté šperky a několik tisíc eur už neviděl.

„Byly to všechno zlaté pánské šperky, kromě dvou madonek od kmotra po sestřenici. Většina šperků byla rodinnou památkou. Odhadní cena s tím nemá moc společného, pro mě to má cenu daleko vyšší," uvedl Jindřich Pikhart.

Sestra obžalované o ničem neví

Soudního líčení se účastní i rodina obžalované Petry Brožové. Dnes vypovídala sestra Petry Brožové Irena Ptáčková, která taky pracovala a pracuje v domově v Šestajovicích, ze kterého se mezitím stala ubytovna.

„To vše asi pan Kunčar a paní Brožová, to šlo kolem mě. O všem jsem nevěděla. Věděla jsem jen o svojí práci. Snad měla sociálního pracovníka pana Kunčara, tak věděl o všem, jak a kam jdou peníze a kdo jaké peníze má," řekla Českému rozhlasu Irena Ptáčková.

Taky vyvracela to, že by v domově nebylo o seniory dobře postaráno, jak uvádějí někteří svědci, kteří si stěžují, že jídlo bylo nekvalitní a personál neprofesionální.

K soudu přijdou další svědci

Rozsudek dnes nepadl, soud bude vyslýchat další svědky, a to hlavně bývalé a současné obyvatele domu v Šestajovicích. Nebude ale úplně jednoduché je do Prahy dopravit, protože někteří nechodí. Líčení pokračuje 23. února.

Podle policie obžalovaní nutili vybírat klienty ze svých bankovních účtů sumy peněz, které si pak nechávali pro sebe. Údajně se tak obohatili o 1,5 milionu korun.

Kateřina Havránková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme