Šéfka brněnské ČOI rezignovala, pobočku prověřuje policie pro podezření z korupce

Ředitelka Jihomoravského a Zlínského inspektorátu České obchodní inspekce Tatiana Neuhybelová dnes na vlastní žádost rezignovala. Uvedla osobní a zdravotní důvody. Informaci přinesla televize Nova. Ústřední ředitel ČOI Mojmír Bezecný její rezignaci přijal. O brněnské pobočce ČOI nedávno informoval Český rozhlas v souvislosti s podezřením z korupce některých inspektorů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Inspektror ČOI na tržnici

Inspektror ČOI na tržnici | Foto: Vlasta Gajdošíková | Zdroj: Český rozhlas

Čtyři pracovníky brněnského inspektorátu ČOI prověřují kriminalisté. Čelí podezření, že falšovali protokoly nebo si nechávali od vietnamských obchodníků platit za to, že jim nebudou dělat problémy. Na případ už dříve upozornil investigativní reportér ČRo Janek Kroupa.

Mluvčí České obchodní inspekce Jiří Fröhlich dnes ale uvedl, že rezignace nemá přímou souvislost s policejním vyšetřováním.

„Toto žádnou přímou souvislost rozhodně nemá. Osobní a zdravotní důvody, jsou ty pravé důvody, které vedly paní ředitelku k tomu, aby sama zažádala o rezignaci na svoji funkci. Domnívám se, že události posledních měsíců těm zdravotním důvodům minimálně moc nepomohly,“ řekl.

O pozadí případu podezření z korupce na brněnské pobočce informoval Český rozhlas začátkem ledna. Část inspektorů se tehdy rozhodla otevřeně promluvit o praktikách některých svých kolegů. Podle nich vedení brněnského inspektorátu o závažném podezření z korupce vědělo, ale nic s tím nedělalo.

Šéfka brněnského inspektorátu Tatiana Neuhybelová své podřízené bránila. Uvedla tehdy, že o žádném podezření z korupce jí prý nikdo z podřízených neřekl.

Inspektoři, kterých se podezření z korupce týká, jsou postavení mimo kontrolní činnost až do vyřešení celého případu.

bre, Ondřej Látal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme