Mladá žena z Břeclavska údajně zavraždila tři vlastní děti, hrozí jí doživotí

Kriminalisté stíhají 25letou ženu z Břeclavska, kterou podezírají z toho, že od roku 2012 postupně zavraždila své tři novorozené děti. Hrozí jí až doživotní trest. Případ byl odhalen ve čtvrtek po posledním porodu, policii ho ohlásila záchranná služba. Přivolala kriminalisty do rodinného domu v Dolních Dunajovicích, kde žena bydlela a k níž záchranáři museli vyjet. V domě se pak našly ostatky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Případ byl odhalen v domě v Dolních Dunajovicích, kde žena bydlela

Případ byl odhalen v domě v Dolních Dunajovicích, kde žena bydlela | Zdroj: ČTK

Záchranáři policistům sdělili, že žena krátce před jejich příjezdem rodila, dítě se nenašlo a zřejmě je někde v domě.

Kriminalisté při prohlídce domu našli nejen mrtvého novorozence, ale i další dvě dětská tělíčka. Pohlaví usmrcených novorozeňat policie nezveřejnila.

„Z vyšetřování vyplývá, že partner ženy o jejích těhotenstvích a porodech nevěděl,“ řekl jihomoravský policejní ředitel Leoš Tržil.

Žena je nezaměstnaná. Z předchozího vztahu má dvě děti, které jsou v péči otce. K činu se vyjádřila po zadržení, uvedl bez podrobností kriminalita Luděk Blahák, který se případem zabývá.

Dolní Dunajovice na Břeclavsku | Foto: ČTK

V sobotu policie ženu obvinila z vraždy. Od té doby nevypovídá. Je pod dohledem v nemocnici a po propuštění bude převezena do vazby. Motiv činu není známý. Podezřelá občas užívá drogy. Zda ji právě to mohlo přimět k vraždám, kriminalisté nekomentovali. Prověřují ale podezření, že se v domku, kde žena bydlela se svým partnerem, vyráběly drogy, zřejmě pervitin.

Obdobný případ byl naposledy odhalen na jižní Moravě v roce 2013. Policie našla u rodinného domu ve Vlasaticích na Brněnsku ostatky tří novorozenců. Vyšetřování pak ukázalo, že je usmrtila jejich matka. Odpykává si trest 22 let vězení. V minulosti byla závislá na alkoholu a užívala drogy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme