Rozsudek v kauze nelegálního domu pro seniory v Šestajovicích padne v březnu

Rozsudek nad bývalými provozovateli nelegálního seniorského domu v Šestajovicích u Prahy by soud mohl vynést v polovině března. Vyplynulo to z hlavního líčení, které dnes senát odročil z důvodu výslechu dalších soudních expertů. Obžaloba v případu viní exředitelku domu Petru Brožovou a jejího bývalého přítele Jiřího Kunčara z podvodu a okrádání důchodců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Exšéfka domova pro seniory Petruška v Šestajovicích u Prahy Petra Brožová

Exšéfka domova pro seniory Petruška v Šestajovicích u Prahy Petra Brožová | Foto: Magdaléna Medková

Státní zástupkyně tvrdí, že Kunčar a Brožová převáděli peníze důchodců na svůj osobní účet.

Když klienti přijeli do zařízení Petruška, odevzdali provozovatelům své doklady a mnohým prý bylo řečeno, aby se nestarali o své důchody.

Celý případ vyvrcholil loni v létě, kdy blízký přítel jedné z klientek Evžen Jeřábek podal na majitelku a jejího přítele trestní oznámení. Bylo mu divné, že seniorce chybí na účtu částka ve výši skoro jednoho milionu korun. Navíc si seniorka už dlouho stěžovala na špatné zacházení v Petrušce.

„Zamykali ji do pokoje, nemohla ven. Sebrali jí občanku, sebrali jí telefon, aby nemohla volat. Byla tam prakticky jako vězeň, a ne jako v ubytovně,“ popsal Jeřábek.

Soud začal případ rozplétat letos v lednu. Od té doby už vypovídali bývalí klienti Petrušky, asistentky, lékaři, kteří do domova docházeli kontrolovat zdravotní stav seniorů, soudní experti a samozřejmě také oba obžalování.

Obžalovaní přehazují vinu jeden na druhého

Ředitelka domova svou vinu odmítá a připisuje ji Jiřímu Kunčarovi. Právě on měl podle ní všechny finanční věci na starosti. Kunčar převody peněz přiznává, ale zároveň říká, že za vším stála Brožová.

Senát dnes jednání odročil na 13. března s tím, že chce vyslechnout další soudní experty. Další termín pak stanovil na 19. března, a jak naznačila soudkyně, právě v tento den by už mohl padnout rozsudek.

Magdaléna Medková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme