Kostelní vež v Klášterci nad Ohří má nový zvon. Dostane jméno Michael

V kostele Nejsvětější trojice v Klášterci nad Ohří se dnes poprvé v historii rozezní zvon z tamní zvonice. Farnost ho získala jako dar z Německa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zvon zasvěcený Panně Marii

Zvon zasvěcený Panně Marii | Foto: Miroslav Kobza

Poprvé v historii zazní ze zvonice v kostele Nejsvětější trojice v Klášterci nad Ohří na Chomutovsku nový zvon. Velikán vážící téměř jednu tunu dostane do vínku jméno Michael. Připomínat má nejen Archanděla Michaela, ale také Michaela Osvalda Thuna, který nechal postavit klášterecký kostel Nejsvětější trojice.

Zvon nemusela farnost pořizovat na vlastní náklady, získala ho jako dar z Německa. Po mši, která začíná v 10 hodin, bude požehnán a pojmenován.

Veřejnost si může nový zvon prohlédnout v prostoru zvonice dnes do 12 hodin. Další příležitost zájemci dostanou odpoledne od 13 do 17 hodin.

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme