Policie zasáhla v tržnici u Chebu. Kvůli podezření na obří daňový únik

Policisté ze speciálního týmu Kobra zasahují v tržnici ve Svatém Kříži u Chebu. V rámci akce kriminalisté zatkli dva cizince podezřelé z daňových úniků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daňová Kobra. Na snímku zleva zástupce ředitele Generálního ředitelství cel Vladimír Štainer, Zbyšek Malý z Generálního finančního ředitelství a ředitel útvaru Odhalování korupce a finanční kriminality SKPV Jaroslav Vild (snímek z 3. dubna)

Daňová Kobra. Na snímku zleva zástupce ředitele Generálního ředitelství cel Vladimír Štainer, Zbyšek Malý z Generálního finančního ředitelství a ředitel útvaru Odhalování korupce a finanční kriminality SKPV Jaroslav Vild (snímek z 3. dubna) | Zdroj: ČTK

Zásah je součástí policejní akce, která začala už včera.

„Osmdesát kriminalistů, policistů pořádkové služby, celníků a Generální ředitelství finanční správy provádí na základě povolení plzeňským soudem řadu domovních a nebytových prohlídek v Chebu a jeho okolí,“ uvedla police na svém webu.

Kriminalisté na základě předběžného souhlasu krajského státního zástupce v Plzni zatkli zatím dva cizince. Včera jednoho, dnes druhého. Podezírají je, že v průběhu necelých sedmi let odebrali od velkoobchodní společnosti cigarety v hodnotě asi půl miliardy korun, ale z obchodů pak neodváděli daně.

„Jeden ze zadržených cizinců cigarety nakupoval a prodával na živnostenský list svého krajana a neodváděl státu DPH a daň z příjmů,“ píše se dál v policejní zprávě.

Daňový únik zatím policie vyčíslila na více než 64 milionů korun, částka však může ještě narůstat, poslední odhady se pohybují až přes 200 milionů.

Podle policistů se bude pravděpodobně jednat o největší odhalený daňový únik za cigarety za poslední roky v celé České republice.

Pro zadržené cigarety přijedou do Svatého Kříže asi tři kamiony, zboží pak bude prodáno v dražbě a získanými penězi se uhradí dluh na dani.

Při dnešní akci se kriminalisté kromě cigaret zaměřují také na drogy a nelegálně držené zbraně.

Andrea Strohmaierová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme