Zadržený muž v Praze zemřel při policejním převozu. Údajně na vyčerpání organismu

Při policejním převozu v Praze zemřel zadržený muž. Ten se nejprve pokusil o útěk ze služebního vozu, poté zkolaboval a na místě zemřel. Případ teď vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlídka Policie ČR (ilustrační foto)

Hlídka Policie ČR (ilustrační foto) | Foto: Vladan Dokoupil | Zdroj: Český rozhlas

Událost se stala v pondělí večer kolem deváté hodiny. Policisté převáželi muže do cely v budově v Kongresové ulici. Muž se ale na kruhovém objezdu u Kongresového centra pokusil o útěk ze služebního vozu.

Podle pražské policie byl útočník velmi agresivní, prý vykopl i zadní okno auta. Policisté muže zpacifikovali, jeden z nich utrpěl zranění nohy.

„Záchranáři na místě ošetřili policistu s úrazem nohy, který byl následně převezen do zdravotnického zařízení,“ řekla Radiožurnálu mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Když policisté dovezli muže do Kongresové ulice, tak prý zkolaboval a na místě zemřel. Policie odmítla prozradit jakékoli další detaily.

„Přivolaný lékař předběžně konstatoval úmrtí vlivem vyčerpání organismu, nicméně přesnou příčinu úmrtí objasní až provedená pitva,“ popsala mluvčí pražské policie Rösslerová.

Celou událost teď vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů. Ta zatím nezveřejnila ani totožnost muže, ani to, proč byl vlastně zadržen.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme