Odrazky v Blance jsou v pořádku, tvrdí magistrát i Eurovia

Praha řeší další problém s tunelovým komplexem Blanka. Podle Českomoravské asociace dopravního značení jsou na silnici v tunelu padělané odrazky. Magistrát i dodavatel materiálu, firma Eurovia, tvrzení popírá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tunel Blanka

Tunel Blanka | Foto: Filip Jandourek

„Podle dostupných informací a zjištěných skutečností se jedná o falzifikáty vyráběné v ČR bez souhlasu výrobce a držitele patentů, firmy Ennis-Flint z USA,“ napsal podle serveru iDnes předseda asociace Milan Jagoš primátorce.

Podle magistrátu i stavební firmy je ale vše v pořádku. „Po tomto podnětu jsme zhotovitele vyzvali, aby kromě nutných certifikátů také doložil, že použitý materiál v tunelovém komplexu Blanka podléhá potřebným normám, a to jak českým, tak i evropským,“ řekla mluvčí magistrátu Petra Hrubá.

„Společnost Eurovia jakožto zhotovitel nám tyto dokumenty a certifikáty doložila a nemáme tedy jediný důvod se domnívat, že by mělo jít o falzifikát. Toto zařízení lze normálně použít,“ uvádí mluvčí magistrátu.

Obavy o nepravost odrazek vyvrací také dodavatel. „Nemáme žádné indicie k tomu, že by se jednalo o nekvalitní zařízení,“ vzkázala za Eurovii její mluvčí Iveta Štočková.

Posledním avizovaným termínem otevření Blanky byl letošní duben. Kvůli problémům s mokrými kabely ale padl – už popáté. Vyměnit poškozené kabely může podle odhadů trvat měsíce. Aktuální plánovaný termín otevření je v polovině září.

Tunel Blanka | Foto: Český rozhlas

mka, Magdaléna Medková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme