Úředníci ministerstva přijedou do Vyšních Lhot. S obyvateli promluví o uprchlickém táboře

Úředníci ministerstva vnitra se chystají do Vyšních Lhot. Stát rozhodl, že v obci na Frýdecko-Místecku obnoví uprchlický tábor. Místní lidé ale mají obavy, proto vedení tamní radnice připravuje na zítřek veřejné jednání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opuštěný areál ve Vyšních Lhotách

Opuštěný areál ve Vyšních Lhotách | Foto: Andrea Brtníková | Zdroj: Český rozhlas

Obyvatelé Vyšních Lhot chtějí znát detaily o chystaném znovuotevření uprchlického tábora v obci. Tamním obyvatelům se nelíbí, že stále neznají detaily o zařízení, které tam má fungovat.

Obavy místních dokresluje i leták na vývěsce u autobusové zastávky. Píše se v něm: Braňme se proti uprchlickému táboru a proti přílivů imigrantů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Úředníci ministerstva přijedou do Vyšních Lhot. S obyvateli promluví o uprchlickém táboře. Podrobnosti zjišťoval Stanislav Janalík

Řada lidí ale na původní uprchlický tábor nevzpomíná ve zlém. „Já osobně jsem s nimi problémy neměl. Je to o lidech, jací budou. Myslím, že každý by měl nějakou šanci v životě dostat,“ říká pan Jaroslav.

Podle místní starostky Dany Novákové by se zástupci resortu měli účastnit zítřejší veřejné schůzky s občany, kde by mohli říct detaily.

Zástupci resortu ale bližší informace oznámí, až bude dokončen převod areálu, potvrzuje mluvčí ministerstva vnitra Petra Kučerová.

„Jednání ohledně areálu ve Vyšních Lhotách stále pokračují. Pro nás je primární komunikace se zástupci samosprávy, kterým po ukončení jednání sdělíme výsledek a následné případné kroky,“ dodala Kučerová.

Kolik stojí pevnost Evropa? A kdo na ní vydělává?

Číst článek

Stanislav Janalík, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme