Matěj Stropnický vyzval Krnáčovou, aby zveřejnila autory pražských stavebních předpisů

Pražský radní pro územní rozvoj Matěj Stropnický z Trojkoalice vyzval primátorku Adrianu Krnáčovou (ANO), aby zveřejnila autory své novely pražských stavebních předpisů. Primátorka novelu nečekaně předložila na úterním jednání rady hlavního města. Rada dokument schválila a odmítla dlouho připravovanou Stropnického verzi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražský radní Matěj Stropnický (Trojkoalice)

Pražský radní Matěj Stropnický (Trojkoalice) | Foto: Filip Jandourek

„Je v zájmu hlavního města, aby občané věděli, kdo zpracovává takováto zásadní nařízení pro hlavní město,“ řekl Českému rozhlasu Stropnický.

Krnáčová by podle něj také měla vysvětlit, proč byly z jejího návrhu nakonec vypuštěny body týkající se třeba proslunění bytů nebo omezování billboardů.

Své výtky, kterých napočítal v nové předloze na pět desítek, Stropnický zaslal primátorce v otevřeném dopise. V něm také žádá zveřejnění jmen lidí, kteří primátorčinu verzi za zhruba měsíc připravili.

Pražská koalice znovu řeší svou budoucnost. Kvůli sporu o stavební předpisy

Číst článek

Podle architekta a člena přípravného týmu Pavla Hniličky byl přitom Stropnického návrh kvalitní. Během půlroku se k němu vyjádřili odborníci, městské části i ministerstvo pro místní rozvoj.

„Rozhodně tu práci hodnotím kladně. Ten předpis tak, jak byl upraven, je v duchu toho předchozího,“ řekl Hnilička.

Krnáčová Stropnickému odpoví

Primátorka podání vlastního návrhu pražských stavebních předpisů už včera zdůvodnila tím, že Stropnický nebyl schopen problém pozastavených pražských stavebních předpisů uspokojivě vyřešit. I na otevřený dopis ale prý Stropnickému odpoví.

„Panu náměstkovi na dotaz odpovíme a seznam lidí, kteří se na přípravě PSP podíleli, mu poskytneme,” řekl v reakci na dopis Novinkám mluvčí primátorky Vladimír Řepka.

Veronika Neprašová, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme