V Novém Boru má střevní potíže už stovka lidí. Zřejmě se nakazili z vody

Desítky lidí v Novém Boru-Arnultovích a nedaleké Okrouhlé na Českolipsku mají střevní potíže. V Okrouhlé je zdrojem nákazy jeden z vodojemů, znečistila ho dešťová voda. V Arnultovicích Severočeské vodovody a kanalizace původce nákazy hledají. Lidé mohou používat vodu z kohoutků jen jako užitkovou. Pitnou vodu vozí cisterny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zhoř na Jihlavsku je bez pitné vody

Zhoř na Jihlavsku je bez pitné vody | Foto: Daniel Zach

Ke kontaminaci v Arnultovicích podle Severočeských vodáren a kanalizací zřejmě došlo během odstávky před 4 dny. Někdo pravděpodobně připojil do sítě jiný zdroj vody, například ze studny.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Novém Boru-Arnultovicích a v Okrouhlé na Českolipsku mají desítky lidí střevní potíže, informuje Ivana Bernáthová

Starosta Jaromír Dvořák z hnutí Starostové pro Liberecký kraj už podal na policii trestní oznámení na neznámého pachatele. Počet nemocných, kteří mají od čtvrtka střevní potíže a zvracejí, dnes znovu narostl.

„U počtu hlášených příkladů víme, že dneska jsme zhruba na stoce. Ale vím, že pravděpodobně další desítky, možná i stovky obyvatel byly nakaženy stykem právě s lidmi, kteří jsou postiženi prvotní nákazou,“ uvedl Dvořák.

V postižených místech je zajištěno zásobování pitnou vodou z cisteren.

Ivana Bernáthová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme