ANO vytklo Krnáčové chyby v komunikaci. Primátorkou ale zůstane, rozhodl Babiš

Pražská primátorka Adriana Krnáčová z hnutí ANO zůstává ve funkci. Na nočním mimořádném jednání ji podpořilo vedení hnutí. Jeho šéf Andrej Babiš ale Krnáčovou vyzval, aby vylepšila komunikaci s koaličními partnery. Sama primátorka po schůzce zlepšení slíbila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO)

Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) | Foto: Filip Jandourek

„Jednání bylo velice přímé a někdy i hektické. Nicméně si myslím, že je dobře, že jsme mluvili otevřeně. V rámci komunikace tady byly velké nedostatky, které zastupitelé paní primátorce vyčetli,“ řekl Andrej Babiš.

Po více než čtyřhodinové schůzce Babiš také zmínil, že primátorka čelila kritice i za některá manažerská rozhodnutí. Zástupci hnutí ANO probírali mimo jiné i program hnutí v Praze a problémy i mediální kauzy, které proběhly od začátku trvání koalice.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pražská primátorka Adriana Krnáčová zůstává ve funkci i po úterní schůzce se stranickým šéfem Andrejem Babišem

„Došlo k dohodě a nějakému nastavení mechanismů a komunikace,“ uvedl Babiš.

Adriana Krnáčová po schůzce prohlásila, že se bude snažit svoje kroky na radnici lépe vysvětlovat: „Musíme se spolu naučit lépe komunikovat. Z mé strany je připravenost veliká.“

Andrej Babiš označil za hlavní problém koalice jednání náměstka primátorky za Trojkoalici Matěje Stropnického, který má na starosti pražské stavební předpisy.

Zástupci ANO a ČSSD minulý týden Trojkoalici vyzvali, aby Stropnického vyměnila, a Krnáčová převzala do gesce stavební předpisy, které do té doby připravoval Stropnický.

Trojkoalice v pondělí požadavek na odvolání Matěje Stropnického odmítla.

Jan Charvát, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme