ŘSD zahájilo opravu rychlostní silnice R7 u Prahy. Větší uzavírky přijdou po víkendu

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahajuje přípravné práce na opravě silnice R7. Řidiči tak musí počítat s dlouhými kolonami mezi 17. a 3. kilometrem ve směru do Prahy. Dělníci připravují úsek Praha - Knovíz na opravu povrchu. Ode dneška zatím platí částečné omezení. Od úterý budou uzavírky rozsáhlejší.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlostní silnice R7

Rychlostní silnice R7 | Foto: Filip Jandourek

Na problematickém úseku silnice R7 zatím nejsou vyznačeny žádné objízdné trasy. ŘSD totiž nepočítalo s tím, že by částečné omezení provozu mezi Prahou a Knovízí způsobilo komplikace.

Mluvčí společnosti Jan Rýdl uvedl, že se jedná o výjimečnou situaci a ŘSD teď řeší, co s tím. S výraznějšími problémy totiž počítalo až od příštího úterý, kdy začnou naplno stavební práce.

Podle harmonogramu prací se dnes začínají odstraňovat stávající ocelová svodidla, sloupky a také díry po nich.

Ačkoliv silnice R7 není součástí hlavních mezinárodních koridorů, je významnou spojnicí mezi Prahou, Mosteckem a Chomutovskem. Její důležitá část vede přes Středočeský kraj.

Zmíněný úsek Praha – Knovíz je podle ŘSD ve velmi špatném stavu. Částečná rekonstrukce už proběhla v loňském roce. Šlo o levou stranu silnice, ve směru do Prahy. Silničáři tehdy opravovali kromě jiného i dva silniční mosty u obcí Stehelčeves a Knovíz.

Příští týden zahájí ŘSD opravu druhého pásu, ve směru ven z Prahy. Součástí prací by mělo být kromě nových povrchů i odtěžení krajnic a úprava drenáží.

Dělníky by měli řidiči vídat na stavbě mezi 7. a 18. hodinou. Rekonstrukce bude stát skoro 130 milionů korun.

Jan Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme