Antimonopolní úřad povolil změnu vlastníka společnosti RPG Byty

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil změnu vlastníka společnosti RPG Byty. Firmu, které patří více než 43 tisíc bývalých bytů OKD v Moravskoslezském kraji, přebírá lucemburská společnost Fondy Bydleni 2 S.á r.l. Antimonopolní úřad kvůli obchodnímu tajemství zatím nemůže říct, kdo lucemburskou společnost ovládá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže | Foto: Tomáš Adamec | Zdroj: Český rozhlas

„Tady toto bude blíže specifikováno ve veřejné verzi rozhodnutí. My tam pracujeme na odstranění obchodního tajemství, takže v tuto chvíli to nemůžu blíže komentovat,“ vysvětlil mluvčí úřadu Martin Švanda.

Rozhodnutí antimonopolního úřadu je pravomocné. Veřejnou verzi rozhodnutí vyvěsí úřad v příštích týdnech na svých webových stránkách.

RPG Byty jsou největším soukromým poskytovatelem nájemního bydlení v Česku. Společnost byty získala od své mateřské firmy spoluvlastněné podnikatelem Zdeňkem Bakalou RPG Industries, která je koupila v roce 2004 spolu se společností OKD.

V privatizační smlouvě se zavázala, že v případě prodeje bytů je nabídne přednostně nájemníkům za netržních podmínek. To se ale nestalo. Nyní se prodává celá firma.

Prodeji bytů se snaží zabránit Sdružení nájemníků BYTYOKD.CZ. Podle něj je celá transakce podezřelá. Prodej bytů kritizovali i premiér Bohuslav Sobotka a prezident Miloš Zeman.

ČTK, Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme