Ministr Ťok chce zrušit přejezd ve Studénce. Potřebuje souhlas Drážního úřadu

Ministr dopravy Dan Ťok za hnutí ANO chce zrušit železniční přejezd ve Studénce na Novojičínsku. Prohlásil to při návštěvě strojvůdce pendolina Jana Černého, který přišel při tragické červencové nehodě o nohu. Ministr k tomu ale potřebuje souhlas Drážního úřadu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr dopravy Dan Ťok (ANO)

Ministr dopravy Dan Ťok (ANO) | Foto: Filip Jandourek

Případné zrušení železničního přejezdu chce ještě ministr dopravy Dan Ťok probrat se starostou Studénky Lubomírem Šobichem.

„Nechci být tím úřadem, který z Prahy něco rozhodne a nebaví se s lidmi, kteří tam žijí. Přejezd je dlouhodobě nebezpečný, probírali jsme to i na vládě. Už jsem dal pokyn řediteli Správy železniční dopravní cesty, aby tímto směrem jednal s vedením Studénky,“ řekl Českému rozhlasu Ťok.

Podle mluvčího Správy železniční dopravní cesty Jakuba Ptačinského se už dříve jednalo o několika variantách, jak problémový přejezd vyřešit.

„Mluvilo se o jeho přestavbě na mimoúrovňové křížení, mluvilo se samozřejmě také o nejlevnější a nejrychlejší variantě, to znamená o jeho dovybavení laserovými čidly nebo senzory,“ vyjmenoval Ptačinský a dodal:

„Teď slyšíme nápad na jeho zrušení, pro nás je to nová informace. Samozřejmě je to jedna z možností, nicméně samotnému zrušení musí předcházet souhlas Drážního úřadu.“

U Studénky na Novojičínsku se v polovině července srazilo pendolino s kamionem, který vjel na přejezd na červenou, a uvízl tak mezi závorami. Při nehodě zemřeli tři lidé.

Mapa přejezdů: Kde se umíralo pod koly vlaků?

Číst článek

David Černý, Tomáš Bystrý, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme