U Krajského soudu v Ostravě zazní verdikt nad Petrem Kramným

Krajský soud v Ostravě po půlročním dokazování ukončí jeden z nejsledovanějších procesů v české justici. Pro Petra Kramného, obžalovaného z dvojnásobné vraždy své ženy a dcery, žádá státní zástupce třicetileté vězení. Obhájkyně chce ale Kramného, který je ve vazbě už téměř dva roky, zprostit viny pro údajně nepřesvědčivé důkazy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krajský soud v Ostravě rozhodl, že Petr Kramný, obžalovaný z vraždy své ženy a dcery, zůstává ve vazbě

Krajský soud v Ostravě rozhodl, že Petr Kramný, obžalovaný z vraždy své ženy a dcery, zůstává ve vazbě | Foto: Martin Knitl | Zdroj: Český rozhlas

Předsedkyně senátu vynese verdikt v kauze Kramný hodinu po poledni v největší jednací síni ostravského krajského soudu. Petr Kramný, který podle obžaloby zavraždil svou manželku a dceru elektřinou na dovolené v Egyptě, vinu odmítá.

Podle státního zástupce Víta Legerského ale usvědčuje Kramného mnoho důkazů.

„Jde o čin, který se vymyká běžným zločinům vraždy. Dopustil se zločinu vůči nejbližším, manželce a dceři. Nedal jim žádnou šanci na jakoukoli obranu. Čin spáchal zákeřným způsobem. Samozřejmě i jeho přístup k té věci – žádná sebereflexe,“ uvedl.

Obhájkyně Jana Rejžková žádá zproštění viny. „Jediná jistota toho procesu je, že se sejdeme všichni u Vrchního soudu. Kdo bude pokračovat dál k vyšším instancím, jestli já nebo státní zástupce, to by byla teď spekulace. Ale jeden z nás to bude,“ naznačila.

I revizní znalci najatí soudem potvrdili verzi o elektřině, otravu vyloučili.

Případ je v dějinách české kriminalistiky výjimečný - oběti zemřely v cizině, způsob vraždy elektřinou je neobvyklý, místo činu čeští policisté neprohledali.

Případ Kramný | Foto: Český rozhlas

Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme