Kleslová končí jako starostka Prahy 10, koalice je prý nefunkční

Bývalá místopředsedkyně ANO Kleslová končí jako starostka Prahy 10. S ní radu opouštějí další tři členové ANO. Podle Kleslové je koalice nefunkční, vinu na tom prý nesou zelení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Starostka Prahy 10, Radmila Kleslová

Starostka Prahy 10, Radmila Kleslová | Foto: Praha 10

„Zastupitelský klub hnutí ANO 2011 při zastupitelstvu Prahy 10 se jednohlasně usnesl odejít z vedení radnice. Důvodem je opakované porušování koaliční smlouvy zastupitelským klubem Strany zelených,“ uvedla starostka.

Koalici v Praze 10 tvoří ANO, ČSSD, Strana zelených (bez Jany Komrskové), Nezávislí pro Prahu 10 - Hnutí pro lepší desítku. Ve čtyřicetičlenném zastupitelstvu má koalice osmnáct hlasů, dalších pět s podporou ODS a KSČM.

Radu kromě Kleslové opouští místostarosta Petr David a radní Pavel Plesník a Jaroslav Štěpánek (všichni ANO). V zastupitelstvu ale nadále zůstanou.

„Zastupitelkou pochopitelně zůstanu a všichni naši členové klubu tady zůstanou jako zastupitelé, protože jsme dostali nejvíc hlasů od našich voličů. My tady budeme pro ně dále pracovat, buď v opozici, nebo v koalici. To se uvidí,“ doplnila Kleslová.

Aby zatím rada zůstala funkční, zůstává v ní za ANO Dagmar Lešenarová. Plánované zasedání zastupitelstva, kde se mohou rezignace projednat, se koná ve čtvrtek.

Stropnický ani Babiš prý o rezignaci nevěděli

Předseda hnutí Andrej Babiš a šéf pražského ANO Martin Stropnický v textové zprávě ČTK shodně napsali, že o rezignaci Kleslové nevědí.

"Neznám detaily ani důvody. Ale něco v tom smyslu se už dříve proslýchalo," uvedl bez dalšího komentáře Stropnický. Podle informací ČTK ale situaci kolem Kleslové v úterý večer probíralo krajské předsednictvo ANO, kterého se Stropnický osobně účastnil.

Kleslová loni postupně skončila na postu místopředsedkyně ANO a ve vedení pražské buňky ANO. Kvůli informacím v médiích rozvázala smlouvu s polostátní firmou ČEZ a rezignovala na placené funkce ve dvou pražských firmách.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme