Tendr na autobusovou dopravu v Královéhradeckém kraji může pokračovat, rozhodl ÚOHS

Pětimiliardový tendr na autobusovou dopravu v Královéhradeckém kraji bude pokračovat. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže upravené podmínky zakázky prověřil a neshledal žádný důvod pro zahájení správního řízení. Podle hejtmana kraje Lubomíra France z ČSSD je tak už podruhé potvrzena správnost postupu krajského úřadu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na pražské letiště bude cestující na zkoušku vozit nejdelší autobus v Česku

Na pražské letiště bude cestující na zkoušku vozit nejdelší autobus v Česku | Foto: Filip Jandourek

„Odborům jsme vyšli vstříc v maximální možné míře, kterou nám dovolují zákony. Více už udělat nemůžeme. Měli bychom teď dostat možnost si v klidu vysoutěžit nové dopravce. S těmi pak mohou odbory na základě našeho kompromisu vyjednávat o platových podmínkách řidičů.“

Podněty k přezkoumání celé zakázky podali právě odboráři, kteří měli od začátku k soutěži výhrady. Přestože je tendr právně v pořádku, tak podle předsedy odborů společnosti BusLine Jiřího Kuchynky hejtmanství nepostupuje správně.

„Krajský úřad nepostupuje správně z lidského rozměru. Dlouhodobě není tato doprava udržitelná, protože v ní nebudou lidi. Nikoho nepřesvědčíte k tomu, aby vám šel jezdit s autobusem za 72 korun na hodinu.“ řekl Kuchynka.

Odboráři dávají najevo výhrady k tendru opakovaně, a hrozí kvůli němu dokonce stávkou. Na začátku roku vyjeli mnozí řidiči na protest v reflexních vestách.

Martin Pařízek, Josef Ženatý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme