Lesy u Říčan patří státu, rozhodl soud. Lichtenštejnové plánují dovolání

Šest set hektarů lesa u Říčan u Prahy patří státu, rozhodl pravomocně Krajský soud v Praze. Nemůže je vlastnit nadace spravující majetek rodiny Lichtenštejnů. Ta je před několika lety zdědila po zesnulém knížeti Františku Josefovi z Lichtenštejna. Dědictví potvrdil Obvodní soud pro Prahu 10. Podle rozsudku krajského soudu ale byly lesy už 70 let zkonfiskované Benešovými dekrety a nebylo tedy co dědit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Říčanský les po soudním řízení nakonec připadl státu

Říčanský les po soudním řízení nakonec připadl státu | Foto: Fotobanka Freeimages

Právní zástupkyně žalobce, tedy českého státu, Markéta Komárková je s rozsudkem spokojená. Nevěří ale, že tím spor skončí.

„Náš názor byl potvrzen, ale předpokládáme, že žalovaný využije mimořádných opravných prostředků včetně ústavní stížnosti,“ uvedla Komárková.

Žalovaná Nadace knížete z Lichtenštejna ale stále trvá na tom, že pozemky u Říčan patří jí. Chce proto podat dovolání k Nejvyššímu soudu.

„To není tak, že by se Nadace knížete z Lichtenštejna domáhala navrácení majetku, ona hájí svůj současný majetek. Rozsudku rozumíme tak, že dochází v podstatě k nové konfiskaci tohoto majetku,“ řekl mediální zástupce rodiny Lichtenštejnů Michal Růžička.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme