Představenstvo DPP odvolalo generálního ředitele, odboráři vyhlásili stávkovou pohotovost

Představenstvo pražského dopravního podniku (DPP) odvolalo z čela firmy generálního ředitele Jaroslava Ďuriše. Společně s Ďurišem byla odvolána i ekonomická ředitelka Magdalena Češková. Odboráři krátce poté vyhlásili stávkovou pohotovost.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Ďuriš (archivní foto z roku 2013)

Jaroslav Ďuriš (archivní foto z roku 2013) | Zdroj: ČTK

Vedením DPP byl pověřen člen představenstva Ladislav Urbánek.

Ďuriše již ve středu odvolala dozorčí rada z představenstva a dnes jej v čele tohoto orgánu firmy nahradil Martin Gillar z České pošty.

Prezident odborů Jiří Obitko prohlásil, že odboráři DPP jsou znepokojeni odvoláním generálního ředitele Ďuriše a dění v podniku jim připomíná doby minulé. Je to prý varování, aby stávka nepřišla z čistého nebe, kdyby se objevily kroky k destabilizaci. Stávková pohotovost je časově neomezená.

„Jakmile budou relevantně zodpovězeny všechny naše dotazy, pak ji samozřejmě ukončíme,“ dodal Obitko.

V současné době si podle něj odboráři začali plánovat řadu schůzek s vedením včetně nového předsedy představenstva nebo náměstka primátorky Petra Dolínka.

Ďuriš stanul v čele DPP v říjnu 2013, předtím působil v čele dopravního podniku v Českých Budějovicích. O jeho odvolání z představenstva měla dozorčí rada jednat již v říjnu loňského roku, tehdy se na tom ale neusnesla.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme