V obchodě na Andělu ubodala jedna žena druhou. Nebyl to terorismus, ujišťuje Chovanec

V nákupním centru na pražském Andělu ve čtvrtek odpoledne ubodala třiatřicetiletá žena jinou ženu. Ta před převozem do nemocnice zemřela. Policisté útočníci na místě zadrželi. Uzavřeli také část prodejny, kde se čin stal. Útočnice se v minulosti léčila v Bohnicích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie šetří vraždu v obchodě na pražském Andělu, žena ubodala druhou

Policie šetří vraždu v obchodě na pražském Andělu, žena ubodala druhou | Zdroj: ČTK

„Jedna z žen utrpěla zranění, kterým bohužel podlehla. Na místo vyrazili také kriminalisté, kteří budou zjišťovat bližší okolnosti tohoto napadení,“ řekla Českému rozhlasu mluvčí Iveta Martínková.

Kauzu převzalo pražské oddělení vražd, podle Martínkové zatím policie nebude sdělovat žádné další informace. Útočnice byla krátce před incidentem propuštěna z psychiatrické léčebny, informoval o tom server iDnes.cz a Česká televize.

Podle vedení psychiatrické nemocnice byla žena propuštěná ve stabilizovaném stavu, s nastavenou léčbou. Ředitel ústavu Martin Hollý pro Českou televizi dál řekl, že žena při propuštění plně vnímala reálný svět. Podle něj není možné u dřív léčených lidí garantovat nulovou pravděpodobnost agresivity.

Pozůstalým na twitteru vyjádřil účast ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), který zároveň ujistil veřejnost, že motivem činu nebyl terorismus.

Policie šetří vraždu v obchodě na pražském Andělu, žena ubodala druhou | Foto: ČTK

ČTK, Jan Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme