Lochkovský tunel je opět průjezdný. Silničáři ho otevřeli po dvanácti dnech

Lochkovský tunel na Pražském okruhu je po dvanácti dnech opět průjezdný. Tubus se ve směru na letiště uzavřel řidičům po požáru kamionu. Silničáři v noci ještě testovali funkčnost bezpečnostního systému. Po půl třetí ráno už ale auta jezdila v obou směrech bez omezení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lochkovský tunel

Lochkovský tunel | Foto: Radek Duchoň | Zdroj: Český rozhlas

„Začalo se zhruba kolem jedné hodiny a skončilo asi ve 2.38. Při rozjezdu kolon to chviličku trvalo, teď už by ale měl být provoz naprosto v pořádku,“ řekl Českému rozhlasu vedoucí správy tunelů František Rajner.

Lochkovský tunel je součástí Pražského okruhu mezi dálnicemi D4 a D5, tedy mezi Strakonickou a Plzeňskou. Mimo provoz byl kvůli požáru kamionu.

OBRAZEM: Podívejte se, proč je jeden tubus Lochkovského tunelu uzavřený

Číst článek

Vůz s nákladem plastových lan začal hořet 24. října před půl šestou ráno. Na místo vyjely čtyři jednotky hasičů. Plameny se jim podařilo dostat pod kontrolu během půl hodiny. Shořela celá kabina a také část návěsu. Nikdo ale nebyl zraněn.

Hořící kamion poničil také silnici v tunelu, kterou silničáři opravili kvůli počasí zatím jen provizorně. Celková škoda se nakonec vyšplhala na pět milionů korun.

Požár kamionu v Lochkovském tunelu | Foto: HZS hl. m. Prahy

Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme