Radní Pardubic Jaroslav Menšík rezignoval. Kritizovali ho za nelegální volební billboard

Jaroslav Menšík (ANO) v pondělí rezignoval na funkci radního Pardubic. Chce se věnovat jen městskému obvodu I, kde je starostou, oznámil v písemném vyjádření. Kritici Menšíkovi vyčítali nelegální volební billboard a parkoviště.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Menšík

Jaroslav Menšík | Foto: Sdružení pro Pardubice

Billboard v centru města před jeho kandidaturou do Senátu neměl stavební povolení. Agentura, které propagaci zadal, povolení nezískala včas. Na parkovišti vybíral podle magistrátu městský obvod neoprávněně parkovné.

"Uplynulé dva měsíce jsem byl pod nepředstavitelným tlakem médií, respektive mých politických rivalů a kritiků," napsal Menšík.

Nelegální vybírání parkovného

Kromě předvolebního billboardu Menšíkovi kritici také upozornili na parkoviště u letního stadionu. Podle zákona o komunikacích nemůže na této ploše městský obvod vybírat parkovné, uvedl přes časem magistrát. Právní rozbor městského obvodu to naopak zpochybnil, podle živnostenského zákona jsou parkovací místa legální.

Starosta informace označuje za více či méně zkreslené a záměrně pokřivené. "Díky všemu, co se kolem mě v poslední době odehrálo, jsem si uvědomil, co je pro mě osobně důležité, co cítím, řekněme, jako poslání. Je to práce pro obvod," uvedl Menšík.

Spor o nelegální parkoviště v centru Pardubic pokračuje

Číst článek

Koalice, kterou tvoří ANO, ČSSD, TOP 09, Koalice pro Pardubice, musí navrhnout nového radního, jednat o něm bude v pondělí na zasedání rady. Člena rady poté schvaluje zastupitelstvo. Primátor Martin Charvát (ANO) dopředu kandidáta neprozradil. Menšíkovo rozhodnutí vítá.

"Já si myslím, že by bylo škoda, aby drobnosti, které za poslední tři měsíce byly, poškodily kredit starosty na obvodě I. My jsme tak dohodli, já jsem to uvítal. Pevně za Jardou Menšíkem stojím," řekl ČTK Charvát.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme