Policie pátrá po řidiči černého BMW. Přejel sraženého chodce a ujel

VIDEO. Pražští policisté vyšetřují dvojnásobnou dopravní nehodu. Mladý muž přecházel 16. listopadu před Strakovou akademií ulici. Pět minut před pátou hodinou odpolední ho nejprve jedno auto srazilo, druhé ho následně přejelo. Policie hledá svědky a prosí veřejnost o pomoc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záběr z dvojnásobné nehody před Strakovou akademií

Záběr z dvojnásobné nehody před Strakovou akademií | Foto: Policie ČR

Chodec přecházel před Strakovou akademií přechod v ulici Nábřeží Edvarda Beneše. Směrem od Klárova ale přijela stříbrná dodávka, která do mladého muže narazila levou přední částí a odmrštila ho na tramvajové koleje. Řidič dodávky zastavil, vystoupil a chtěl jít zraněnému pomoci.

V tu chvíli ve stejném směru přijelo černé BMW, které ležícího chodce přejelo a pod svým podvozkem ho smýkalo třicet metrů po silnici. Muž pak zůstal ležet bezvládně na silnici a BMW z místa, jak ukazuje záznam z kamery, zmizelo. Chodec při nehodě utrpěl těžká zranění, s kterými byl převezen do nemocnice.

„Pokud jste byl kdokoli svědkem této dvojnásobné nehody a máte, byť podle vás nevýznamnou indicii, neváhejte prosím a kontaktujte prostřednictvím linky tísňového volání 158 zmíněné kriminalisty,“ prosí o pomoc mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

„Apelujeme především na mladíka, či muže, který jde v době nehod ve směru od Klárova po pravém chodníku, aby se přihlásil kriminalistům,“ dodal Hulan.

Ospalý řidič je špatný řidič. I hodina spánku navíc může zachránit život

Číst článek

Stejně tak polcisté prosí pracovníky jakéhokoliv autoservisu, kteří mohli v období nedlouho po nehodě opravovat luxusní BMW černé barvy. Auto by mělo poškozený podvozek nebo se na něm nacházely zbytky ošacení či krve.

Dopravní nehodu, ve které figuruje černé BMW, kriminalisté prošetřují pro trestné činy těžké ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci. V případě vypátrání a odsouzení hrozí řidiči luxusního auta až pět let vězení. Odpovědnost ponese i řidič stříbrné dodávky.

Český rozhlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme