Stanice metra B Jinonice se na sedm měsíců uzavře. Čeká ji kompletní rekonstrukce

V sobotu 7. ledna se zhruba na sedm měsíců uzavře stanice metra B Jinonice. Předpokládané datum znovuotevření je 7. srpna 2017. Náhradní dopravu zajistí posílené pravidelné autobusové linky .

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražské metro

Pražské metro | Foto: Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic, Rohit Mattoo

Dělníci začnou s kompletní opravou stanice. Kvůli tomu dojde i ke změnám v autobusové dopravě. Cestující budou moci nově využít linku číslo 153 na trase Na Knížecí, Malvazinky, U Waltrovky, Jinonice a Vidoule.

Posílená bude linka číslo 137, která pojede odklonem a nově i ulicí U Trezorky. V obou směrech se ale zruší zastávka Vidoule. Zastávka Jinonice ve směru Nové Butovice se přesune do zastávkového zálivu v Radlické ulici. A zastávka Hutmanka se přemístí pro směr z centra do ulice U Trezorky, zhruba 100 mterů za kruhový objezd. V opačném směru zastávku najdete před kruhovým objezdem.

Pendlovat mezi stanicemi Jinonice a Nové Butovice bude linka 149. Zastávka U Waltrovky ve směru Dejvická se přemístí do Klikaté ulice ke kruhovému objezdu u požární stanice. Ve směru Bavorská se do zastávkového zálivu v Radlické přesune zastávka Jinonice. Najdete ji na stanovišti noční linky 501.

Monika Holubová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme