Špatné značení turistických tras likviduje podnikání v Beskydech

Turisté v těšínských Beskydech bloudí. Změnilo se totiž značení turistických tras, přitom ve starých mapách zůstala původní značka. To likviduje podnikání v oblasti. Tvrdí to správce jedné z horských chat, který bojuje s Klubem českých turistů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beskydy

Beskydy | Foto: Jana Šustová

"Tady byl rozcestník. Dělal ho Klub českých turistů, který je zároveň majitelem chaty. Ale nyní se značkaři rozhodli a přestěhovali rozcestník do lesa. Byl tady třicet let a najednou zmizel," řekl správce chaty Skalka Marek Plinta.

Rozcestník není jediným problémem kolem Skalky. Klub českých turistů změnil i turistické značení v okolí. V mapách je tak něco jiného než ve skutečnosti a výletníci často kolem horského střediska Skalka bloudí.

Přehrát

00:00 / 00:00

V horském středisku Skalka v Beskydech natáčela redaktorka Andrea Čánová.

Podnikatel, který se rozhodl investovat do turistiky v Beskydech, se nemíní smířit s tím, že kvůli značkařům Klubu českých turistů zkrachuje:

"Není to banalita, je to velký problém. Investujeme tady spoustu peněz do reklamy, propagace. A najednou to, co tady bylo léta, zmizí. Zbytečně," říká Plinta.

Andrea Brtníková, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme