S úklidem chodníků v Českých Budějovicích pomáhá nová technika

O úklid chodníků města České Budějovice se ode dneška starají dva nové víceúčelové stroje. Do svého vozového parku je zakoupila společnost .A.S.A., která má údržbu komunikací ve městě na starosti. Na úklid chodníků má nyní k dispozici čtyři multikáry a právě dva nové stroje vybavené i GPS navigací.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Multifunkčí stroj na uklízení chodníků

Multifunkčí stroj na uklízení chodníků | Foto: egholm.eu

Podle výkonného ředitele společnosti .A.S.A. České Budějovice Romana Braného to ale není jediná jejich výhoda: "Umí doufám všechno, ale hlavně jsou malé a obratné. Dokáží vysávat, zametat, odhrnovat sníh a hlavně solit komunikace. Umožňují celoroční provoz. V některých místech musíme uklízet ručně, ale stroje se snažíme dostat všude. Jsou vybaveny GPS navigací, kterou můžeme snadno kontrolovat. K datům má přístup vedení firmy a českobudějovická radnice."

Nákupem dvou nových víceúčelových strojů reagovala společnost .A.S.A. na takzvanou chodníkovou novelu. Kvůli ní vznikly také prioritní místa a doby úklidu zasněžených chodníků v jihočeské metropoli.

Na dnešní ukázku nových pomocníků nejen na úklid chodníků v zimě se byl podívat i českobudějovický primátor Juraj Thoma: "Jednou věcí je, zda se mi stroje a to co umí líbí, druhou věcí je, zda to zvládnou. Představa, že bychom byli schopni uklidit 300 kilometrů chodníků během několika málo hodin, není vůbec reálná. Plán zimní údržby počítá s rozdělením chodníků do několika pořadí. Absolutní prioritu mají chodníky v prvním pořadí, ty se musí uklidit do čtyř hodin."

Náklady na pořízení dvou nových strojů na celoroční úklid chodníků, které dnes společnost .A.S.A. v Českých Budějovicích představila, jsou přibližně čtyři miliony korun.

Petra Matoušková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme