V Mostech u Jablunkova po propadu tunelu stále vládne nejistota

V Mostech u Jablunkova pokračují sanační práce na stavbě zříceného tunelu. Na místě budovaného železničního úseku se země propadla už dvakrát - naposledy v úterý 17. listopadu. Stavební firma proto nechala pro jistotu evakuovat jeden rodinný dům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sesuv půdy způsobený propadem stropu tunelu

Sesuv půdy způsobený propadem stropu tunelu | Foto: SDH Mosty u Jablunkova

"Tři lidé byli odstěhováni do místního hotelu Grúň na náklady naší firmy. Předpokládáme, že po skončení sanačních prací se ti lidé v klidu vrátí do svého domova," informoval mluvčí firmy Vladislav Beneš.

Další nebezpečí prý v tuto chvíli nehrozí. Českému rozhlasu to Beneš potvrdil přímo z trosek tunelu: "Zatím se k evakuaci dalších domů nepřikročilo. Propad se dále nerozšiřuje."

Celý případ šetří policie jako obecné ohrožení. Stavební firma odhaduje škodu v desítkách miliónů korun. Společnost ČEZ kvůli propadu stožárů zhruba na 1 milion. Stavebníci teď musí najít způsob, jak stavbu strategického tunelu dokončit.

Martin Knitl, Lenka Rafaelová, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme