Kabinová lanovka na Ještěd je ode dneška dražší

České dráhy sice ponechávají v Libereckém kraji v novém jízdním řádu stávající ceny vlakového jízdného, zdraží ale lanovka z Liberce na Ještěd.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vysílač a hotel Ještěd

Vysílač a hotel Ještěd | Foto: Agentura CzechTourism

"Čtyři roky jsme cenu neupravovali a jezdili jsme za 60 korun jednosměrně a za 100 korun tam i zpátky. Teď je to upraveno na 75 jednosměrně a 120 za zpáteční," řekl Českému rozhlasu přednosta lanovky.

Zároveň dodal, že tak jako pro pravidelné cestující Českých drah vlakem, platí i na lanovce slevy zákaznického jízdného. V nejbližší době se asi bude zdražení na lanovce nejvíce týkat lyžařů. Blížící se mrazy zřejmě umožní uměle zasněžovat ještědské sjezdovky.

Skipasy podražily

"Máme připraveno všech 36 sněžných děl a 40 tyčí, které máme rozmístěny na všech sjezdovkách a máme už předchlazenou vodu," řekl ředitel ještědského areálu Vít Pražák.

Celodenní skipasy na Ještědu podražily na 500 korun. Lyžaři do deseti let v doprovodu jednoho z rodičů ale budou mít lyžování zdarma.

Igor Maňour, Ivana Bernáthová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme