Opencard prověří další auditor

Pražskou kartu Opencard prověří další auditor. Zjistí, jestli nebyly porušeny zákony při uzavírání smluv nebo při zadávání veřejných zakázek. Společnosti Apogeo tento úkol zadal šéf kontrolního výboru zastupitelstva František Hoffman.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opencard

Opencard | Foto: Marián Vojtek

Magistrát už má k dispozici výsledky auditu, který si vyžádal primátor Pavel Bém. Výsledky zveřejní na zítřejším zastupitelstvu. Auditoři si ale vyžádali další dokumenty, celou zprávu tak mají předat až v lednu.

Včera na svou pozici v radě města rezignovala náměstkyně pražského primátora Markéta Reedová ze Sdružení nezávislých kandidátů - Evropští demokraté. Dlouhodobě se snažila prosadit protikorupční strategii, ale v radě s návrhy neuspěla.

Podle občanských demokratů, kteří mají ve vedení města většinu, byl materiál nekvalitní. Markéta Reedová ale novinářům řekla, že na radnici není zájem dokument schválit, protože by mohl odhalovat některé nepravosti například při zadávání zakázek:

"Já už jsem před třemi týdny řekla, že pokud nebude protikorupční strategie hlavního města do konce roku schválena, tak odstoupím. Mezitím se objevil projekt Opencard, který v plné nahotě ukázal problémy, na které poukazuji. Samozřejmě bude pečlivě sledovat, zda změny přijdou," řekla Reedová.

Milan Kopp, Renáta Prátová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme