Občanskému sdružení Naděje letos ubylo dárců

Vánoční svátky mohou oslavit také lidé bez domova. Občanské sdružení Naděje pro ně připravilo i letos oběd, večeři, potravinové balíčky a malé dárky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bezdomovec. Ilustrační foto

Bezdomovec. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Podle ředitelky sdružení Petry Lakatošové ubyla Naději letos v porovnání s loňskem polovina dárců.

"Letos ubylo ochotných dárců. Zřejmě i u nich se projevila krize. Pro letošní rok se nám tak nepodařilo sehnat tolik dárků jako v letech minulých," řekla Lakatošová Radiožurnálu.

Primátor Bém opět rozléval polévku na Staroměstském náměstí

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž ze Staroměstského náměstí v Praze z rozdávání "primátorské" rybí polévky natočila redaktorka Českého rozhlasu Michaela Vetešková

Na Staroměstském náměstí v Praze se opět podávala rybí polévka. Od jednácté hodiny ji Pražanům i turistům podával primátor Pavel Bém s manželkou a syny.

Podle mluvčího pražského magistrátu Jiřího Wolfa měli na Staroměstském náměstí připraveno na 1200 porcí vývaru z rybích hlav, masa a zeleniny. Na dalších 500 porcí se letos rozdávalo na Václavském náměstí.

Rozlévání polévky na Štědrý den pražským primátorem je tradice. Loni se jí ale ujala Bémova manželka Radmila, protože primátor odjel na dovolenou do hor.

Sváteční atmosféru Štědrého večera doplní ještě na Staroměstském náměstí od 21 hodin Česká mše vánoční od Jakuba Jana Ryby, kterou zazpívají sólisté Národního divadla a Státní opery Praha.

Květa Moravcová, Lukáš Vincourek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme