Havlíčkův Brod má mezinárodní letiště

Vysočina má své mezinárodní letiště. Nově je v Havlíčkově Brodě a zakrátko tam bude moci přistát letadlo z kteréhokoli místa na světě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Havlíčkův Brod náměstí

Havlíčkův Brod náměstí

Havlíčkobrodský aeroklub usiloval o statut mezinárodního letiště asi pět let. Hmotnostní kapacita je kvůli travnaté přistávací dráze necelých 6 tun. Letiště je to neveřejné.

"Probíhá to tak, že 24 hodin dopředu se pilot ozve, udělá si takzvaný letový plán, který nám nahlásí a my během těch 24 hodin připravíme jak celní tak pasové odbavení," vysvětluje Milan Janeček.

U přistávací plochy přibyla státní hranice pro případ cestujících z území mimo schengenský prostor. A také pro letadla, která celní a pasové odbavení vyžadují. Z řídícího centra je také možné sledovat prakticky všechny lety nad Českou republikou.

Igor Maňour, Milan Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme