Karlovy Vary se chtějí zbavit dalšího lázeňského domu

Karlovy Vary zřejmě přijdou o další lázeňský dům. Tentokrát jsou v sázce Alžbětiny lázně. V posledních letech totiž vykazují ztrátu a město už je nechce dále dotovat, i když je jejich stoprocentním vlastníkem. Rozhodnutí přijde do konce letošního roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alžbětiny lázně v Karlových Varech

Alžbětiny lázně v Karlových Varech | Foto: www.karlovy-vary.cz

Prodej nebo pronájem jsou dvě možnosti, které čekají historické Alžbětiny lázně. Balneoprovoz ztrácí v poslední době klienty, protože karlovarské hotely a sanatoria si budují vlastní lázeňské provozy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karlovy Vary se chtějí zbavit dalšího lázeňského domu

Město nechce Alžbětiny lázně dotovat také kvůli obavám z možné negativní reakce soukromých poskytovatelů lázeňských služeb, kteří od magistrátu dotace nedostávají.

"Ta reální hrozba může přijít kdykoliv," potvrzuje náměstek primátora Petr Keřka. Jak dodává, obavy z možného nezájmu o historickou budovu nemá.

"Nechci dávat žádné černé scénáře, protože budova i provoz Alžbětiných lázní běží. Myslím si, že teď obecně žijeme v době, kdy investorů není tolik, takže počkejme," podotkl Keřka.

O osudu městských lázní se musí rozhodnout do konce letošního roku i proto, že město zahajuje stavbu velkého plaveckého areálu. Bazén ale nabízí také Alžbětiny lázně, které tak přijdou o další návštěvníky.

Martin Hromádka, Andrea Strohmaierová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme