Lipno i letos nabízí možnost dálkového bruslení

Mrazivé zimní počasí kromě problémů nabízí i možnost zimních sportů. Vedle tradičního lyžování či hraní hokeje se při dobrých podmínkách - které právě zažíváme - dá i dálkově bruslit. Největší možnosti pak nabízí jihočeské Lipenské jezero.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bruslení

Bruslení | Foto: Fotobanka stock.xchng

Nynější přívaly sněhu, s nimiž se potýkají i jižní Čechy, bruslení na Lipně mírně zkomplikovaly. V rozhovoru na Rádiu Česko to ráno řekl Jiří Staněk, který se o úpravu tamní bruslařské dráhy se stará.

"Snažíme se sníh odklidit z ledové dráhy, máme protaženo Lipno - Frymburk, teď se bude pracovat na Lipenském okruhu, takže sníh bude z ledové plochy do deseti, půl jedenácté zcela odklizen."

Přehrát

00:00 / 00:00

O bruslení na Lipně mluvil na Rádiu Česko ve Světě o osmé Jiří Staněk

"Budeme dělat všechno proto, aby ledová dráha byla po celou dobu udržovaná tak, jako byla loni," ujistil Jiří Staněk.

Řadu zájemců o bruslení na Lipně by mohla odrazovat možnost prolomení ledu. Ten je podle Jiřího Staňka dnes silný 17 centimetrů a je "víceméně" bezpečný.

"Jsou ale vtoky do jezera, místa, kde bych bruslení nedoporučoval. Takže držet se jenom vymetené bruslařské dráhy," upozornil.

Marika Táborská, Martin Křížek, Rádio Česko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme