Pardubice zakázaly vstup do městských lesů

V Pardubicích se kvůli sněhové kalamitě sešla mimořádná bezpečnostní rada. Téměř stotisícové město na východě Čech totiž patří k jedněm z nejpostiženějších. Zástupci města a záchranných složek zhodnotili dosavadní situaci a společně naplánovali další postup.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé prochází pod zasněženými stromy.

Lidé prochází pod zasněženými stromy. | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

Sníh se dál bude postupně odvážet z centra města do Labe. To by mělo usnadnit situaci jak řidičům, tak cestujícím městskou hromadnou dopravou. Mluvilo se i o spolupráci městské policie a hasičů, například při odklízení sněhu ze střech.

"Řeší se i věci týkající se pádu sněhu ze střech. Samozřejmě s hasičským záchranným sborem se řeší aktuální nebezpečí. Například na třídě Míru jsem viděl, jak se strhával sníh a jak celá vrstva sjela a jaká to byla rána," podotkl primátor Pardubic Jaroslav Deml.

Pardubická radnice už také vyhlásila zákaz vstupu do městský lesů. Pod tíhou napadaného sněhu se totiž na mnoha místech lámou stromy nebo jejich větve.

"Z důvodu sněhové kalamity došlo k značnému zlámání porostů a hrozí nebezpečí na zdraví a životech lidí. Toto nebezpečí je největší v lesoparku na Dukle a v Dubinském lese. Zákaz byl vyhlášen do 25. ledna. Poté uvidíme, jaký bude vývoj počasí a jak budou pokračovat práce na odstraňování kalamity," řekl vedoucí odboru životního prostředí pardubického magistrátu Miroslav Míča.

Milena Dvořáková, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme