Spor o spalovnu v Rybitví se bude projednávat v Senátu

Boj o spalovnu v Rybitví u Pardubic vrcholí. Kontroverzní téma se dnes dostane až do Senátu. Další veřejné slyšení ale nebude mít na rozhodnutí ministerstva pro životní prostředí žádný vliv.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spalovna v Rybitví dnes

Spalovna v Rybitví dnes | Foto: Občanské sdružení Stop spalovně

Proces posouzení vlivu spalovny na životní prostředí probíhá už několik měsíců. Ministerstvo za tuto dobu posbíralo názory všech zúčastněných stran, úřadů i veřejnosti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Spor o spalovnu v Rybitví se bude projednávat v Senátu

Senát mezi ně ale nepatří. Cokoliv se proto dnes v horní komoře řekne, nebude mít na konečný verdikt vliv.

Přesto se do Prahy chystají zástupci politiků Pardubického kraje. Bude mezi nimi i pardubický primátor Jaroslav Deml, který chce dát negativní stanovisko znovu hlasitě najevo.

"My tady zastupujeme spoustu občanů, já bych řekl stovky tisíc, z aglomerace Hradec, Pardubice, Chrudim, takže řekneme hlasité ne, ať si to někdo uvědomí," uvedl Deml.

Veřejného slyšení se zúčastní také zástupci investora a několika ministerstev. Výsledek studie vlivu na životní prostředí a tedy otevření, nebo naopak zastavení cesty ke zprovoznění spalovny nebezpečného odpadu v Rybitví by měl být znám do konce ledna.

Martin Hromádka, Milena Dvořáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme