Už tento víkend skončí v Brně analogové vysílání ČT 2

Analogové vysílání druhého programu České televize v Brně skončí tento víkend. V noci z neděle na pondělí se vypne vysílač Brno-Barvičova na 35.kanále. Současně se odmlčí také převaděč Lelekovice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Televizní ovladač

Televizní ovladač | Foto: Fotobanka stock.xchng

Diváci v jihomoravské metropoli mohou nadále tento program sledovat jen digitálně, případně přes kabelovou televizi nebo internet. Jak Radiožurnálu řekl manažer pro digitalizaci České televize Pavel Hanuš, analogová ČT 2 v Brně končí dva měsíce po spuštění digitálního vysílání na jižní Moravě.

"Vypínáme systémově vysílání ČT 2. V případě Brna, kde je kombinace několika vysílačů, jsme se snažili, aby změny byly nakumulovány do co nejkratšího období a rychle se přešlo na finální stav," řekl Radiožurnálu Holas.

Diváci, kteří dosud nepřešli na digitální příjem, tak budou muset řešit technické problémy. Českou televizi už dříve někteří lidé kritizovali za to, že v Jihomoravském kraji došlo k zásadním změnám právě v zimě. Technický ředitel České televize Rudolf Pop tyto výtky chápe, jinak to prý ale nešlo:

"Řada úprav je spojena s anténami, které jsou na střechách a uvědomme si, že je zimní období. Česká televize neměla možnost regulovat celý proces, který je dán vládním nařízením a technickým plánem přechodu od analogového k digitálnímu vysílání, který přesně nadefinoval okamžiky, kdy Česká televize musí ukončit analogové vysílání a zahájit digitální vysílání," uvedl Pop.

Ivan Holas, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme