Znalosti a dovednosti vojáků prověří mezinárodní mistrovství v Jeseníkách

Na Ovčárně pod Pradědem v Jeseníkách dnes startuje mezinárodní Mistrovství Armády České republiky v zimním přírodním víceboji Winter Survival 2010. Jde o vytrvalostní víceboj simulující činnost vojenských hlídek v zimním terénu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojáci (ilustrační foto)

Vojáci (ilustrační foto) | Foto: Honza Ptáček

Závod je v podmínkách Armády České republiky nejnáročnější soutěží, která zahrnuje adrenalinové disciplíny sportovního charakteru a bojové aktivity jedince a skupin v zasněženém prostředí.

Vojáky čeká přesun v horském terénu, zdolávání skal, umělých a přírodních překážek nebo převoz raněného. I přes velkou obtížnost se většina vojáků na závod těší.

Čtyřdenní závod pořádá Generální štáb AČR a Univerzita obrany Brno. Vedle českých vojáků se ho účastní i jejich kolegové z Belgie, Polska a Slovenska. Mezi šedesáti závodníky bude letos i jedna žena.

Zdeňka Jílková, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme