Někdejší ministr Krumnikl byl zproštěn viny z podvodu s akciemi

Krajský soud v Ostravě zprostil obžaloby předlistopadového ministra paliv a energetiky Antonína Krumnikla. Spolu s dalšími dvěma lidmi se měl podílet na nezákonných obchodních machinacích v souvislosti se společností Kovohutě Břidličná.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soudcovské kladívko

Soudcovské kladívko | Foto: Fotobanka stock.xchng

Obchodní transakce vedly k údajným neexistujícím pohledávkám a ziskům ve stovkách milionů korun. Podle obžaloby tato trojice fingovala prodej části výrobního zařízení, aby bylo možné získat pro jiné firmy akcie za stovky milionů korun. Soud pro to ale nenašel důkazy.

Choulostivá kauza se táhne řadu let a už jednou se dostala k vrchnímu soudu. Teď tam míří znova, protože se státní zástupce Dušan Táborský okamžitě odvolal. Podle vlastních slov, nebude tolerovat dobře vymyšlené, ale přitom jednoduché machinace.

"Musíte být předsedou představenstva ve dvou obchodních společnostech. Jedna navýší základní kapitál o 310 milionů za účelem, aby dosáhla rozkvětu, a potom z té druhé společnosti si půjčíte na část splacení kupní ceny 93 milionů, které nikdy nevrátíte, a zbývající částku 217 milionů taktéž nevrátíte," popsal podvod Táborský.

Antonín Krumnikl nic komentovat nechtěl: "Já se nebudu vyjadřovat."

Martin Knitl, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme