Pražská Opencard by měla být levnější

Pražský magistrát podepsal dodatek smlouvy k projektu Opencard. Karta Pražana by tak měla být levnější. Společnost Haguess, která je dodavatelem karty, navýší licenční práva pro Prahu o 260 tisíc karet a to bez nároku na dodatečné proplacení. Podle primátora Pavla Béma to znamená úsporu přes sto milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opencard

Opencard | Foto: Marián Vojtek

"Na základě uzavřené smlouvy dojde k úsporám oproti původně extrapolovaným nákladům ve výši 888 milionům korun. Dojde k úspoře ve výši 120 milionů korun. Současné náklady klesnou z výše 2300 korun za jednu kartu, při celkovém počtu 650 tisíc karet, na 1280 korun," uvedl pražský primátor Pavel Bém.

Dnes podepsaný dodatek také mění licenční podmínky v tom smyslu, že do projektu může vstoupit kromě Prahy a firmy Haguess i další strana. Magistrát počítá s tím, že po 1. červenci 2010 vypíše nové výběrové řízení na poskytovatele služeb spojených s Opencard.

Jan Herget, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme