Moravskoslezský kraj nadále trápí špatné ovzduší

Lidé v Moravskoslezském kraji trápí i dnes špatné ovzduší. Limity pro polétavý prach jsou překročeny na všech měřících stanicích v regionu. Nejhorší je situace ve Věřňovicích na Karvinsku, kde je limit překročen více než čtyřnásobně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

smog

smog | Foto: stock exchange

Meteorologové dnes proto vyhlásili na severu Moravy a ve Slezsku signál regulace. To znamená, že se podniky měly řídit regulačními řády. Většině znečišťovatelů v regionu ale teprve běží lhůta pro nabytí jejich právní moci.

Na pozoru by se měli mít lidé s nemocemi dýchacích cest a kardiaci, jejichž nemoci může zvýšené množství znečišťujících látek zhoršovat.

Více než dvojnásobek polétavého prachu v ovzduší je nyní na šesti měřících stanicích z patnácti. Dnes zůstanou rozptylové podmínky i nadále zhoršené. A celková imisní situace se tak podle meteorologů výrazně nezmění.

Michal Schoffer, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme