Hostinští okrádají zákazníky nejvíc na Vysočině a v Jižních Čechách

Na Vysočině a v Jihočeském kraji nejvíc šidí hosty v restauracích. Zjistila to Česká obchodní inspekce při svých lednových kontrolách. Právě v těchto dvou regionech špatně dopadlo devatenáct z pětadvaceti stravovacích zařízení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

restaurace

restaurace | Foto: Jan Rosenauer

Hostinští předkládali zákazníkům menší porce masa, nápoje pod míru a časté chyby byly také na účtenkách, kdy host zaplatil víc než měl. Za prohřešky udělili inspektoři několikatisícové pokuty.

"Většinou přijdou, dají si nějaký nápoj, štamprli, jídlo. Nápoje se většinou nedotknou. Pak se zkontroluje gramáž, objem nápoje, zda všechno odpovídá kalkulaci, normě nebo údajům uvedeným v jídelním lístku. Pokud kontroloři najdou nějaké nesrovnalosti, číšníci dostanou pokutu. Pokud je vše v pořádku, rozejdeme se s úsměvem," vysvětluje majitel restaurace Lukáš Fiala, jak kontroly probíhají.

Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme