Pražané chtějí farmářský trh každou sobotu

V pražských Dejvicích se otevřel první farmářský trh. Na Vítězném náměstí si lidé mohli koupit ovoce, zeleninu, víno nebo med od českých výrobců. Zájem byl nečekaně velký. Drtivá většina zákazníků farmářského trhu si přeje trhy každou sobotu od jara do podzimu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Farmářský trh na Vítězném náměstí

Farmářský trh na Vítězném náměstí | Zdroj: ČTK

Podle starosty Prahy 6 Tomáše Chalupy je cílem vytvořit klasický trh se vším všudy: "Myslím si, že je to bezvadné. Nejsou to igelitové pytlíky, ale lidé kteří přijdou s košíkem a koupí si zeleninu, ovoce a třeba koláče."

"My bychom rádi, aby tady byly ty doprovodné akce. Ony to trochu oživí. Nemělo by to být jen o tom přijít nakoupit a utíkat domů, ale taky se třeba trochu pobavit," dodává starost Prahy 6.

Jak říká zastupitelka tohoto městského obvodu, Jana Blažíčková, mezi lidmi je největší zájem o ovoce a zeleninu českých pěstitelů: "Přečetla jsem asi 40 anketních lístků. 95 procent lidí chce periodicitu jednou týdně v sobotu. Kromě ovoce a zeleniny českých výrobců, chtějí lidé i květiny."

Radnice Prahy 6 je připravená trhy zpočátku finančně podporovat, postupem času by jim ale prodej měl zajist samostatný provoz.

"My bychom rádi, kdyby se ta akce postupně stávala samovýdělečnou. Teď si třeba nevydělá stoprocentně. Příště už možná 10 procent," vysvětluje starosta Chalupa.

Květa Moravcová, Zuzana Walterová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme